Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Yanık, Cenova’da “Kadınların Güçlendirilmesi Temalı Bakanlar Konferansı”na Katılacak

Bakan Yanık, Cenova’da “Kadınların Güçlendirilmesi Temalı Bakanlar Konferansı”na Katılacak
REKLAM ALANI
29.08.2021
A+
A-

Bakanımız Yanık, Cenova’da “Kadınların Güçlendirilmesi Temalı Bakanlar Konferansı”na Katılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, G-20 Dönem başkanlığını yürüten İtalya’da, “Kadınların Güçlendirilmesi Temalı Bakanlar Konferansı”na katılacak.

G-20 düzeyinde kadınların güçlendirilmesi konusunu merkeze alan ilk üst düzey etkinlik olan “Kadınların Güçlendirilmesi Temalı Bakanlar Konferansı”, 26 Ağustos 2021 tarihinde Cenova’da gerçekleşecek. Farklı aktörlerin bir araya geleceği konferansta, kadınların iş gücünde ve toplumsal hayatta yaşadığı sorunlar, yapılan çalışmalar ve çözüm önerileri görüşülecek.

Bakanımız Yanık, konferansta “Çalışma, Ekonomik Güçlenme ve İş-Yaşam Dengesi” başlıklı toplantıda bir konuşma gerçekleştirecek. Yanık’ın program kapsamında farklı ülkelerle ikili görüşmeler yapması da planlanıyor.

Bakanımız Yanık, ayrıca, Afganistan’da yaşanan son olayların kadınlara ve kız çocuklarına etkisinin ele alınacağı bir toplantıya da katılacak. Toplantıda, G-20 ülkelerinin fırsat eşitliğinden sorumlu Bakanları ve uluslararası örgütlerin temsilcileri de yer alacak.

Konferansın sonuçları ise 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde Roma’da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesine sunulacak.

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakanimiz-yanik-cenova-da-kadinlarin-guclendirilmesi-temali-bakanlar-konferansi-na-katilacak/

REKLAM ALANI