Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Zafer Yürüyüşü tarihi bir olaydır”, ÖZEL

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Zafer Yürüyüşü tarihi bir olaydır”, ÖZEL
REKLAM ALANI
09.12.2022
A+
A-

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Zafer Yürüyüşü tarihi bir olaydır”, ÖZEL

Ülker Piriyeva – Azerbaycan
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov – “Zafer Yürüyüşü tarihi bir olaydır”, – Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov – 10 Aralık 2020’de düzenlenen Zafer Geçidi, ülkenin modern tarihinde muhteşem ve unutulmaz bir olaydı. Azerbaycan’ın zaferi onuruna Bakü’nün Azadlıg Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçit Töreninde 3000 Azerbaycan askeri ve subayının yanı sıra, Türkiye asker ve subayları, yerli ve yabancı konuklar, diplomasi teşkilatının temsilcileri de katılmıştı.

Şuşa şehrinin kurtarılmasının ardından Azerbaycan ordusunun Şuşa şehri üzerinde dalgalandırdığı Zafer bayrağını Geçit törenine götürmesi her bir vatandaşımızın içinde muhteşem duygular uyandırdı.

Şuşa bizim zaptedilemez Kalemiz, Şuşa Zafere giden Yolumuzdur.
Elbette Zafer Geçit Töreni’nin yıl dönümü yaklaşırken ister istemez Vatan Savaşı günlerine dönüyoruz. Neredeyse 2 yıl önce olduğu gibi her birimizin kalbi heyecanla atıyor. 44 günlük Vatan savaşının her gününün şanlı bir gün olduğunu söylemeye gerek yok. Azerbaycan Ordusu her gün ilerledi, her gün yeni şehirler, kasabalar, yükseklikler özgürleştirildi. Azerbaycan askerleri, Azerbaycan subayları işgali bitirmek için tek eylemle savaşıyorlardı, tarihi adalet tarihi zafer yerini bulsun diye.

44 Gün Savaşı’nın vatanseverliğin ve asker yeminine bağlılığın vücut bulmuş hali olarak hafızalarımıza yazıldığını belirtmek isterim. Savaş sırasında Azerbaycan Ordusunda tek bir asker kaçağı olmadığını her birimiz gururla vurguluyoruz. Evet o günlerde, yaralı asker ve subaylarımız askeri hastanelerdeki doktorlardan bizi bir an önce iyileştirin, savaş alanına dönelim, görevimizi tamamlayalım diyordular.

Şunu da belirtelim ki savaş sırasında millet “Demir yumruğunu”, birliğini ve gücünü gösterebilmiştir. 44 gün süren Vatan Savaşı sırasında Azerbaycan Ordusu ve halkı, Başkomutan’ın emrinin yerine getirilmesini sağlamak için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in etrafında birleşti.

Bu aynı zamanda bize yakın olduklarını gösteren ülkelere de bir mesajdı. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başarılı dış politikası sonucunda uzun yıllardır tüm uluslararası etkinlik ve platformlarda Azerbaycan gerçeklerinin anlatılması için büyük çabalar sarf edilmiş ve bu çalışmalar meyvesini vermiştir. Evet, önde gelen tüm uluslararası kuruluşlar Azerbaycan devletinin toprak bütünlüğünü tanıdı ve destekledi. 4 BM Güvenlik Konseyi kararı, BM Genel Kurulu kararları, İslam İşbirliği Teşkilatı, Bağlantısızlar Hareketi, Avrupa Parlamentosu ve diğer kuruluşlar Azerbaycanın hakk işini destekledi.

Son olarak, ihtilafın çözümü için yasal bir zemin oluşturulmuş, maksatlı çabalar sonucunda, ihtilaf ve Karabağ’ın tarihi hakkında tüm bilgiler dünya kamuoyuna ulaştırılmıştır.

Makalemi Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Sayın İlham Aliyev’in Zafer Geçit Töreninde yaptığı konuşma ile bitirmek istiyorum: “Azadlık Meydanı’nda birçok yürüyüş yapıldı. Ancak bu yürüyüşün özel bir önemi var. Bu Zafer Yürüyüşüdür. Bu tarihi bir olaydır. Biz Azerbaycan halkı bu tarihi günün şahidiyiz.”

REKLAM ALANI