Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Olga Kazakova: Birleşik Rusya, öğretmenler üzerindeki bürokratik yükü azaltmak için çalışmaya devam edecek

Olga Kazakova: Birleşik Rusya, öğretmenler üzerindeki bürokratik yükü azaltmak için çalışmaya devam edecek
REKLAM ALANI
18.01.2022
A+
A-

Olga Kazakova: Birleşik Rusya, öğretmenler üzerindeki bürokratik yükü azaltmak için çalışmaya devam edecek

Devlet Duması profil komitesi başkanı, okulları aşırı evrak işlerinden kurtarmak gerektiğini vurguladı
Aşırı bürokratik yük sorunu ülkedeki öğretmenlerin yaklaşık %67’si tarafından kilit sorun olarak tanımlanmaktadır. Bugün, bir öğretmenin doldurması gerekenlerin listesi 49 pozisyondan oluşuyor Artı elektronik ve kağıt raporlamanın çoğaltılması, elektronik sistemlerin entegrasyonunun olmaması ve bölümlerin gerektirdiği açık bir belge listesi, raporların oluşturulması da dahil olmak üzere taleplerin fazlalığı ” Olga Kazakova , komitenin bahar oturumu için planlarından bahsetti.

Okul ve ortaöğretim uzmanlık eğitimi sisteminde yer alan elektronik eğitim kaynaklarının devlet tarafından incelenmesine ilişkin yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

“Uygulaması için bir yol haritası oluşturmak, metodolojik öneriler geliştirmek gerekiyor. Ortaya çıkan tüm sorunlara derhal yanıt verebilmek için okullar ve kolejlerle sürekli iletişim halinde olacağız. Bu sürecin mümkün olduğunca sakin bir şekilde, öğretmenlere ek yük getirmeden ilerlemesi bizim için önemli” dedi.

2021’in sonunda Birleşik Rusya, Rosobrnadzor ile birlikte tüm bölgelerde bu durumun izlenmesini başlattı.

Olga Kazakova, “Hala alınan verileri analiz edip çözümler geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Ona göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya’ya uygulaması talimatını verdiği okul revizyon programı aktif aşamaya giriyor.

“Önümüzdeki yıllarda ülke genelinde 7 bin 300 okulun yenilenmesi planlanıyor. Eğitim komitesi üyeleri de dahil olmak üzere fraksiyonumuzun milletvekilleri, bölgesel çalışmalarında, her birinde elden geçirme konuları üzerinde özel kontrol sahibi olacaklar. Bu, hem süreçte ortaya çıkabilecek sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi hem de onarımların verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi, okul çocuklarının eğitim koşullarının yaratılması ve okul idareleri, öğretmenler, veliler, yerel makamlar ile sürekli temas halindedir. Onarılan okulların öğretim kadrosu acı çekmedi” dedi.

Başkanın, 19 Haziran’da Birleşik Rusya Kongresi’nde önümüzdeki beş yıl için okulların elden geçirilmesi için bir program oluşturma talimatı verdiğini hatırlayın. Partinin halk programında yeni tesislerin inşası ve mevcutların elden geçirilmesi kararlaştırıldı. Devlet Konseyi Başkanlığı toplantısında Vladimir Putin , Sirius eğitim merkezi başkanı Elena Shmeleva’nın önerisi üzerine , okul revizyon programının kapsamlı hale getirilmesine karar verildiğini söyledi – sadece binaları ve binaları tamir etmekle kalmayıp, aynı zamanda ayrıca bunları dahili olarak donatmak ve modern ekipmanlarla donatmak. Temmuz ayının sonunda, Birleşik Rusya Eğitim Bakanlığı liderliğine revizyona ihtiyacı olan 7.200 okulun kaydını teslim etti. Bölgelerde tasarımdan kabule kadar tüm çalışma aşamaları, bakanlık ve veli topluluk ile birlikte parti şubeleri tarafından oluşturulan çalışma grupları tarafından izlenecek.

Kaynak:https://er.ru/activity/news/olga-kazakova-edinaya-rossiya-prodolzhit-rabotu-nad-snizheniem-byurokraticheskoj-nagruzki-na-uchitelej

REKLAM ALANI