Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ROCHE İLE UMUT VE YAŞAM DERNEĞİ’NDEN, KANSER HASTALARINA ÜCRETSİZ PSİKOLOG VE DİYETİSYEN DESTEĞİ

ROCHE İLE UMUT VE YAŞAM DERNEĞİ’NDEN, KANSER HASTALARINA ÜCRETSİZ PSİKOLOG VE DİYETİSYEN DESTEĞİ
REKLAM ALANI
22.08.2021
A+
A-

ROCHE İLE UMUT VE YAŞAM DERNEĞİ’NDEN, KANSER HASTALARINA ÜCRETSİZ PSİKOLOG VE DİYETİSYEN DESTEĞİ

Roche İlaç Türkiye ile Umut ve Yaşam Derneği’nin birlikte geliştirdiği, tedavi gören kanser hastalarının ihtiyaç duydukları psikoterapi ve beslenme danışmanlığı programı, Nisan ayındaki kanser haftasında erişime açıldı. Ücretsiz ve online olarak hizmet veren ‘Umut ve Yaşam Destek Hattı’ndan Temmuz ayı itibarıyla ise tüm Türkiye’de 136 kanser hastası yararlandı.

İstanbul, 20 Ağustos 2021 – Çalışmalarını “Daha fazla hasta için daha hızlı ve daha iyi sonuçlara ulaşma” hedefiyle sürdüren Roche İlaç Türkiye; tüm hasta yolculuğu boyunca, hasta ile hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen etkili projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Roche, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemi sürecinde tedavisi aksayan, psikolojik zorluklar yaşayan ve desteğe ihtiyaç duyan kanser hastalarına, uzaktan hizmet vermek üzere Umut ve Yaşam Destek Hattı projesini gerçekleştirdi.

Pandemide, bulaşma riski nedeniyle hastanelere gidemeyen ve aktif tedavi gören kanser hastaları, Umut ve Yaşam Derneği iş birliği ile geliştirilen bu projeyle ihtiyaç duydukları ‘psikoterapi ve beslenme danışmanlığı’ hizmetlerini, konularında uzman gönüllü klinik psikolog ve diyetisyenlerden Roche’un katkılarıyla ücretsiz olarak alabildiler.

Destek Hattı’na başvuran hastalar birebir görüşmeler kapsamında psikologlarla dijital platformlarda bir araya gelirken; diyetisyenlerle ise telefon üzerinden görüşmeler gerçekleştirdiler.

Uzun yıllardır onkoloji alanında büyük yatırımlar yapan ve hastaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok projeyi hayata geçiren Roche’un sponsorluğunu üstlendiği Umut ve Yaşam Destek Hattı’ndan, 4 ay boyunca diyet ve beslenme alanında 54, psikoterapi danışmanlığından ise 82 kişi olmak üzere toplamda 136 danışan yararlandı.

Kanserle mücadele eden hastalara her koşulda destek

Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Nimet Baki tamamlanan projenin sonuçları ve etkisi kapsamında şunları söyledi: “Kanser, hastalar için fiziksel sıkıntılar içeren bir süreç oluştururken, aynı zorlukta psikolojik etkiler de yaratan bir hastalık. Bu zorlu mücadelelerinde hastalara sağlanan psikolojik destek, kendilerine yaşam enerjisi vererek onları hayata bağlarken, aynı zamanda medikal tedavinin etkilerini de olumlu etkiliyor. Bu sebeple de bu hastalığın tedavisinde fiziksel tedavi gibi psikolojik tedavinin de desteklenmesi, kanserle mücadelede başarı sağlanmasında büyük önem taşıyor.”

Nimet Baki pandemi döneminde özellikle yüksek riskli kanser hastalarının hem hastaneye gitmekte tereddüt ettikleri hem de salgının yarattığı endişe nedeniyle psikolojik olarak da sorunlar yaşadığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Böylesi zorlu bir dönemde Roche’un katkılarıyla hayata geçirdiğimiz destek hattıyla hastalarımıza psikolojik anlamda yardımcı olmaya çalıştık. Buna ek olarak, tedavinin etkisiyle normalin dışında kilo alan hastalar da yine destek programı sayesinde alanında uzman diyetisyenler ile görüşme fırsatı yakaladı. Destek hattımızla diyetisyen yardımı ve psikolojik destek alan hastalarımız da yürüttüğümüz bu çalışmanın kendilerine sağladığı faydaya yönelik bizlere ulaşarak birçok kez olumlu geri dönüşlerini aktardılar. Yoğun talep gören ve sunulan bu hizmet karşılığında memnuniyetlerini bizlerle paylaşan hastalarımızın bu görüşleri de gösterdi ki; Umut ve Yaşam Destek Hattı projesi, hastaların yaşam kalitesinin artmasına yardımcı oldu. Bu projede bize katkı sağlayan Roche İlaç Türkiye’ye tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

Umut ve Yaşam Destek Hattı projesi ile Roche, daha fazla hastanın karşılanmamış ihtiyaçlarına çözüm geliştirerek, daha iyi bir yaşam için onların yanında olmayı ve kanserle mücadelelerinde farklı alanlarda kendilerine destek sunmayı amaçladı.

Umut ve Yaşam Derneği’nin İletmiş Olduğu Destek Hattı Danışanlarından Görüşler :

Afyon’dan bir hasta: “Umut ve Yaşam Derneği’nin biz kanser hastaları için hazırladığı bu psikolojik destek projesinden ben de yararlandım. Uzmanlar bizlerle gerçekten çok yakından ilgilenip yardımcı oldular. Umut ve Yaşam Derneği’ne ve bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Trabzon’dan bir hasta: “Bir kanser hastası olarak, bu hastalıkla mücadele sürecinin çok meşakkatli ve karmaşık duygular yaratan bir yolculuk olduğunu söyleyebilirim. 11 yılı aşkın süredir Umut ve Yaşam Derneği’yle bir aradayız; Dr. Nimet Baki hocamızın önderliğinde farklı çalışmalar ve projelerle de birçok hastanın kalbine dokunduk. Bunlardan biri olan Umut ve Yaşam Destek Hattı’ndan aldığımız online terapiler, hastalığa karşı güçlenmemize ve daha sağlıklı düşünmemize yardımcı oldu. Şimdi kanseri yendim ve bugüne kadar sağlanan her şey için de sonsuz teşekkürler ediyorum.”

Artvin’den bir hasta: “Umut Yaşam Derneği’ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Umut ve Yaşam Destek Hattı’na psikolojik destek için başvurduktan sonra bana hızlıca geri dönüş yapıldı. Uzman psikolog doktorumu çok seviyorum. Ücretsiz olarak biz kanser hastalarına sunulan bu destekten dolayı herkese minnettarım.”

Roche Hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır. İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplamasının yanı sıra veriye dayalı tıbbi iç görüler alanındaki çalışmaları da Roche’u kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında öne çıkartmaktadır. Roche, her hastaya en iyi tanı ve tedavi yöntemini sağlayabilmek adına, sağlık sektöründe farklı ortaklarla iş birliği içerisinde çalışmaktadır.

Roche; onkoloji, hematoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji alanlarında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür. Son yıllarda Roche, genomik profil oluşturmaya ve gerçek dünya veri ortaklıklarına yatırım yaparak tıbbi iç görüler için de endüstri lideri konumuna gelmiştir.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında hayat kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30’dan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, 12 yıl arka arkaya Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2020 yılı itibarıyla 100’ün üzerinde ülkede 100 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarına 12,2 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un toplam satışı 58,3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir. Ayrıntılı bilgi için www.roche.com adresi ziyaret edilebilir.

Umut ve Yaşam Derneği Hakkında

Umut ve Yaşam Derneği, Trabzon Umut ve Savaşım Derneği adı ile 2006 yılında Trabzon ilinde kanser gönüllüleri tarafından kuruldu. Yönetim kurulu tarafından derneğin ilk başkanı Dr. Nimet Baki olarak seçildi. Karadeniz Bölgesi’ndeki kanser hasta ve hasta yakınlarına maddi ve manevi yardım ve destek olmak amacıyla kurulan dernek gün geçtikçe ihtiyaçlar doğrultusunda tüm ülkemizdeki kanser hasta ve hasta yakınlarına da yardım ve desteğini esirgememektedir. 2011 yılında Ankara’da kurulan Kansere Karşı El Ele Federasyonu’nun kurucu üyesi olan dernek aynı zamanda Karadeniz Bölge Temsilciliği’ne seçilmiştir.

Umut ve Yaşam Derneği, kanserden korunmak, erken teşhis ve kanser taramaları konusunda halkın bilinç düzeyini artırmak ve bu konuda her türlü farkındalık çalışmaları yapmaktadır. Ayrıca, sağlığı kaybetmeden sağlığımızın korunması, öncelikle gençlerimiz ve toplumun sağlıklı yaşam ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mutlu ve sağlıklı yaşam konularında farklı projeleri amaçlamaktadır. Umut ve Yaşam Derneği pandemi döneminde de şartları zorlaşan kanser hastalarına ayni ve maddi destek sağlamaktadır. Bağışçıların desteği ile maddi imkânı olmayan kanser hastası ailelerin yanında var gücüyle çalışmaktadır. Onkoloji tedavisi devam eden çocukların hayallerini gerçekleştiriyor; bisiklet, tablet, oyuncak, ayakkabı ve kıyafetlerini göndermektedir. 36 ilde temsilciliği olan dernek her geçen gün büyümeye devam ediyor.

REKLAM ALANI