Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TİKA BAŞKAN YARDIMCISI YORULMAZ TÜRKSOY’U ZİYARET ETTİ

TİKA BAŞKAN YARDIMCISI YORULMAZ TÜRKSOY’U ZİYARET ETTİ
REKLAM ALANI
07.06.2021
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz ve TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk TÜRKSOY’u ziyaret etti.

TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde Genel Sekreter Düsen Kaseinov ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı ile görüşen Naci Yorulmaz ve Ali Özgün Öztürk, Teşkilatın çalışmaları ve pandemi sonrasında gerçekleştirmeyi planladığı etkinlikler hakkında bilgi aldılar.

Görüşmede Düsen Kaseinov, TİKA ve TÜRKSOY arasında uzun yıllara dayalı yakın iş birliğine ve uluslararası düzeyde düzenlenen etkinliklerde TİKA’nın etkin katılımları ve katkılarına vurgu yaparak, desteklerinden ötürü TİKA yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Görüşmede TİKA Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz, TİKA tarafından basılan ve TÜRKSOY Kütüphanesi’ne hediye ettikleri, Yaşar Çağbayır’ın 30 yılı aşkın sürede hazırladığı ve içinde 300 binden fazla kelime bulunan 10 ciltlik “Büyük Türkçe Sözlük”ü TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a takdim etti.

Düsen Kaseinov ise Naci Yorulmaz’a TÜRKSOY’un en son yayınlarından hediye etti.

Kaynak:https://www.turksoy.org/tr/news/2021/06/01/tika-baskan-yardimcisi-yorulmaz-turksoy-u-ziyaret-etti

REKLAM ALANI