Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akif Dostu Şehirler Projesi adı altında düzenlenen KKTC programının etkinlik gecesine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akif Dostu Şehirler Projesi adı altında düzenlenen KKTC programının etkinlik gecesine katıldı
REKLAM ALANI
28.03.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akif Dostu Şehirler Projesi adı altında düzenlenen KKTC programının etkinlik gecesine katıldı

“Çocukluğumuzdan bugünlere kadar İstiklâl Marşı’nı yüreğimizde taşıdık ve taşıyoruz. Şimdi de gelecek nesillere milli ve manevi değerlerimizi aktarıyoruz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün akşam Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılında” Akif Dostu Şehirler Projesi adı altında düzenlenen Halk Dansları Festivali, Akif Besteleri Konseri ve Akif Sergisi’ne katıldı.
Etkinlikte yaptığı konuşmada, mücadele yıllarında Kıbrıs Türkü’nün daima Çanakkale’de ve Anadolu’nun her köşesinde yazılan destanları örnek aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Mehmet Akif Ersoy’un eseri olan İstiklâl Marşı’nın bizim de milli marşımız olduğunu vurguladı.

“Mehmet Akif Ersoy’un büyük millet olmanın gururu ve azmiyle yazdığı mısralar bu adada iki devletlilik politikasını savunmamıza ilham kaynağı olmuştur”

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle sürdürdü; “Çocukluğumuzdan bugünlere kadar İstiklâl Marşı’nı yüreğimizde taşıdık ve taşıyoruz. Şimdi de gelecek nesillere milli ve manevi değerlerimizi aktarıyoruz. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy bu kıymetli eseri ortaya çıkarırken, milletin bağımsızlığını ve ortaya koyduğu iradeyi yansıtmıştır.
Bizim bu coğrafyadaki varlığımızı sürdürebilmemiz için gençlerin de aynı heyecan ve milli şuurla milletimizin nereden nereye geldiğini ve büyük fedakârlıkların yapıldığını bilmesi gerekir. Kıbrıs Türk halkının değerleri de Türkiye Cumhuriyeti ile aynıdır. Mehmet Akif Ersoy’un bir milletin bekası, özgürlüğü, büyük millet olmanın gururu ve azmiyle yazdığı mısralar, bizim de bu adada iki devletlilik politikasını savunmamıza ilham kaynağı olmuş; vatanı ve bayrağı savunmanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. İyi ki o kıtaları yazmış ve biz de o meşaleyi geleceğe taşıyabiliyoruz. Ruhu şad olsun.”

Dosya Adı

 

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-akif-dostu-sehirler-projesi-adi-altinda-duzenlenen-9595

REKLAM ALANI