Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, polis okulunu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, polis okulunu ziyaret etti
REKLAM ALANI
26.05.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, polis okulunu ziyaret etti

.2023

“Polis teşkilatımız kamu düzeni ve güvenliğimizin teminatıdır”

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gönyeli Yenikent’te bulunan Polis Okulu’nu ziyaret ederek, 63. Dönem Polis Temel Eğitim’de yer alan görevliler, polis ve itfaiye öğrencileriyle birlikte öğlen yemeği yedi.

Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca polisin kullandığı ekipman, araç ve gereçleri de inceledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ziyarette yaptığı konuşmada polis ve itfaiyenin önemine dikkat çekerek, sınavları geçen öğrencilerin, alacakları eğitimin ardından topluma hizmet vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, polisin, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile birlikte ülkede barışı, asayiş, güven ve huzuru sağladığını ifade etti.

Kıbrıs Türk tarihinin her döneminde polisin önemli görevlerde bulunduğunu aktaran Tatar, Kıbrıs’ta İngiliz İdaresi altında icra edilmeye başlanan polislik mesleğinin Kıbrıs Türk yönetimlerinin ardından KKTC’nin kurulmasıyla da bir devlet çatısı altında yerine getirildiğini kaydetti.

 

 

 

 

KKTC’nin kurum ve kuruluşlarıyla bağımsız bir devlet olduğunu dile getiren Tatar, Türkiye’de meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye ve sivil savunma teşkilatı gibi kurumların koordineli bir şekilde çalışarak başarılı bir şekilde görevlerini yaptığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, suçların işlenmeden önce önlenmesi ve işlendikten sonra suçluların yakalanması için istihbarat, koordinasyon, işbirliği ve bilgi paylaşımının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, insansız hava araçlarından ve teknolojiden faydalanan İtfaiyenin, yangınlar yanında doğal afetlere karşı da her zaman hazır olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasının sonunda öğrencilere eğitim dönemi ve mezuniyetlerinin ardından iş hayatlarında başarılar diledi.
Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-polis-okulunu-ziyaret-etti-11082

 

 

REKLAM ALANI