Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DEUTSCHE BAHN, MAKİNİSTLER SENDİKASIYLA YENİ TEKLİFSİZ MÜZAKERE YAPMAK İSTİYOR

DEUTSCHE BAHN, MAKİNİSTLER SENDİKASIYLA YENİ TEKLİFSİZ MÜZAKERE YAPMAK İSTİYOR
REKLAM ALANI
27.08.2021
A+
A-

ALMAN DEMİR YOLLARI DEUTSCHE BAHN, MAKİNİSTLER SENDİKASIYLA YENİ TEKLİFSİZ MÜZAKERE YAPMAK İSTİYOR!

Alman Demiryolları (DB), makinistler sendikasıyla müzakere yapmak istediklerini ancak yeni bir teklifte bulunmayacaklarını açıkladı.

DB Yönetim Kurulu Başkanı Richard Lutz, iki tarafın birbirinden uzak olmadığını belirtirken, “Makinistler sendikası toplu sözleşme görüşmelerinin karakteristiğini değiştirmek istiyor. Toplu sözleşme görüşmeleri masada yapılır. Bu, Almanya’da böyledir ve demiryollarında da bu geçerlidir” dedi. GdL Başkanı Claus Weselsky’e çağrı yapan Lutz, bir sonraki grev öncesinde masaya gelmelerini isterken, “Biz müzakere masasında oturuyoruz, ellerimizi uzattık ve kapı sonuna kadar açık. Dışarıda kalmayıp masaya oturmak ve tüm Almanya’yı felç etmemek Claus Weselsky’in elinde. Her iki grev de çok gereksizdi” dedi.

Lutz, sendika ile DB yönetimi arasındaki farklılığın çok büyük olmadığını kaydetti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI