Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dmitry Medvedev: Vladivostok’taki Birleşik Rusya forumunda geniş temsil, çok kutuplu bir dünya oluşturma sürecinin açık bir onayıdır

Dmitry Medvedev: Vladivostok’taki Birleşik Rusya forumunda geniş temsil, çok kutuplu bir dünya oluşturma sürecinin açık bir onayıdır
REKLAM ALANI
19.06.2024
A+
A-

Dmitry Medvedev: Vladivostok’taki Birleşik Rusya forumunda geniş temsil, çok kutuplu bir dünya oluşturma sürecinin açık bir onayıdır

2024

Birleşik Rusya Başkanı, BRICS, Şangay İşbirliği Örgütü, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği, Afrika Birliği, Avrasya Ekonomik Birliği gibi yeni dünya düzeninin formatlarının yalnızca yüksek verimliliklerini kanıtlamakla kalmadığını söyledi.
Dimitri Medvedev, “Neokolonyalizmin Modern Uygulamalarına Karşı Mücadeleyi Destekleyenler Forumu” hareketinin daimi komitesi toplantısının açılışında, bunların talep gördüğünü ve küresel jeopolitik manzaranın ayrılmaz bir parçası haline geldiklerini vurguladı. Milletler!”

“Birisi beğense de beğenmese de bu herkesin dikkate alması gereken bir gerçektir. Bazı ülkeler, elbette, kendi ayrıcalıklarına dayanarak eski temelleri korumakta ısrar etmeye devam ediyor, ancak bunların zamanı geçti. Üstelik hedefleri de son derece açık: Korumacılık da dahil olmak üzere küresel pazarlarda uzun vadeli hakimiyet sağlamak, ülkelerimizden gerekli kaynaklara erişim sağlamak ve bunların bedelinin tamamını ödememek. Kârlı, onlar buna alışkın ama bize yakışmıyor” dedi.

Dmitry Medvedev, neo-metropollerin devletlerin iç işlerine müdahale ettiğini ve egemenliklerinin güçlenmesini engellemeye çalıştıklarını kaydetti.

“Ülkemizi ilgilendiren her şey, Rusya Federasyonu’na getirilen kısıtlamalar ve bu, Rusya’nın uluslararası arenaya dönmesinin, egemenliğini güçlendirmesinin, ekonomisini güçlendirmesinin bir sonucudur. Ve bu hoşuma gitmedi. Bazen kolektif Batı dediğimiz şeyin özellikleri burada ortaya çıkıyor. Bu, şu anda dünyada meydana gelen tüm çatışmalar için geçerlidir. Bu, Ukrayna çevresinde ortaya çıkan çatışmayla ilgilidir. Bu, Orta Doğu’daki durum ve diğer bazı bölgelerdeki durum için de geçerlidir” dedi Birleşik Rusya Başkanı.

Ona göre uygulanan yaptırımlar yasa dışıdır.

“Ama yine de uluslararası topluma bu yaptırımlar uygulanıyor ve bu yaptırımlara uymayı reddeden devletler korkutuluyor, bankacılık sistemini bloke etmekle ve başka güçleri iktidara getirmekle tehdit ediliyor. Bu, bu devletlerin izlediği ikiyüzlü, kesinlikle sahtekar politikanın bir sonucudur” diye sözlerini tamamladı.

“Birleşik Rusya”, 17-18 Haziran tarihlerinde Vladivostok’ta “BRICS ve ortak ülkeler” – “Çok Kutuplu Bir Dünya için Dünya Çoğunluğu” formatında Uluslararası Partiler Arası Forum düzenliyor. Etkinlik, 32 ülkeden önde gelen siyasi güçlerin 150’den fazla temsilcisini bir araya getirecek.

Foruma Çin, Etiyopya, Laos, Tayland, Endonezya, Kamboçya, Venezuela, Küba, Belarus, Tacikistan, Azerbaycan ve diğer ülkelerden heyetler katılacak.

Adil bir dünya düzeninin inşası, uluslararası ilişkilerde, ticarette, ekonomik ve parasal işbirliğinde dünya çoğunluğuna sahip ülkeler arasında temel olan bölünmez ve eşit güvenlik ilkesinin pekiştirilmesi konularını tartışacaklar.

Forum, Birleşik Rusya ve yabancı ortakların BRICS’in çalışmalarının üç ana alanında (siyaset ve güvenlik, ekonomi ve finans, kültür ve insani işbirliği) etkileşimi artırma konusundaki konsolide konumunu yansıtan nihai bir bildiriyi kabul edecek.

Ayrıca forum günlerinde “Ulusların Özgürlüğü İçin!” Hareketinin daimi komitesinin bir toplantısı planlanıyor. ve ASEAN ülkelerinin katılımıyla bir yuvarlak masa toplantısı.

Rusya’nın partner ülkeleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Hoparlör
Medvedev Dmitry Anatolyevich
Medvedev Dmitry Anatolyevich
Tüm Rusya siyasi partisi “BIRLEŞIK RUSYA” Başkanı, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Vekili
#Medvedev
#Ulusların Özgürlüğü İçin
#forum
#Primorsky Krayı
#neokolonyalizm
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/dmitrij-medvedev-shirokoe-predstavitelstvo-na-forume-edinoj-rossii-vo-vladivostoke-yarkoe-podtverzhdenie-processa-formirovaniya-mnogopolyarnogo-mira

 

REKLAM ALANI