Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe şehrinin Shahmansur ilçesinde Duşanbe Halıları LLC’nin açılışı

Duşanbe şehrinin Shahmansur ilçesinde Duşanbe Halıları LLC’nin açılışı
REKLAM ALANI

 

Duşanbe şehrinin Shahmansur ilçesinde Duşanbe Halıları LLC’nin açılışı
20.12.2022  , Duşanbe şehri

20 Aralık’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – milletin lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı Duşanbe Belediyesi Muhterem Rüstem Emomali, başkentin Shahmansur ilçesi Zebuniso caddesi üzerinde “Dushanbe Halıları” adlı limited şirketini hizmete açtı.

Devasa halı fabrikası, yerli işadamı Navruz Abdulloev tarafından Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığının 35. yıldönümü ve “Endüstriyel Kalkınma Yılları – 2022-2026” onuruna inşa edildi. Yeni üretim işletmesinin kurulup faaliyete geçmesi ile birlikte 500 kişiye iş ve iyi ücret sağlanmıştır. Yeni sanayi kuruluşunun faaliyeti iki vardiya halinde yürütülmekte olup, çalışanlarının büyük bir bölümünü yerel kadın ve kız çocukları oluşturmaktadır.

Ulusun Saygıdeğer Lideri Emomali Rahmon’a, yeni sanayi işletmesinde 4 bin 500 metrekare farklı şekil ve ebatlarda, ulusal ve Avrupa desenlerinde halı üretildiği bilgisi verildi. İşletmenin yıllık kapasitesi 1 milyon 500 bin metrekare halıyı kapsıyor.

Modern halı dokuma cihaz ve ekipmanları Belçika Krallığı’nın ünlü “Vandevil” (VAN DE WIELE) firmasından ithal edilmiş olup, Tacik uzmanların kurulumunu ve üretim hatlarını tam olarak yönetmesini sağlamaktadır.

Uzmanlara göre halı üretim süreci, iplik geçirmeden dokumaya, bitirmeden bitmiş ürünlerin paketlenmesine kadar dokuz aşamadan oluşuyor.

Modern halı dokuma makineleri mekanik olarak çalışır ve üretim sürecinde işin bir kısmı yardımcı ekipman kullanan yerel uzmanlar tarafından yapılır.

Şu anda şirket, pazar gereksinimlerine bağlı olarak 1 ila 5 metre genişliğinde, 2 ila 6 metre uzunluğunda ve hatta daha fazla halı üretmektedir. Müşterilerin zevki ve siparişi dikkate alınarak fabrikada istenilen şekil ve ebatta halı üretilecektir.

Duşanbe Halıları Limited Şirketi arazisine idari bina ve modern otel yapılmıştır. İdari binada, çalışanlar ve uzmanlar için masa ve sandalyeler ve modern ekipmanlarla donatılmış geniş çalışma odaları yapılmıştır. Modern çalışma koşulları, uzman ekibin işletmenin etkin faaliyetlerini düzenlemesine ve üretim sürecini üst düzeyde sağlamasına olanak tanır.

Otel binası 17 lüks ve standart odadan oluşmakta olup, şirket uzmanları ve çalışanları için değerli dinlenme ve dinlenme olanakları sunmaktadır. Otelin odaları geniştir ve profesyonellerin ve çalışanların iş sürecinde rahatlayabilmeleri ve eğlenebilmeleri için gardırop ve yataklar, konfor ve ev aletleri ile donatılmıştır.

Halıların müşterilere sunulması ve temin edilmesi amacıyla, Limited Şirket “Duşanbe Halıları” altında ürünlerin satışı için modern bir mağaza kurulmuştur. Bu mağazada müşteriler istedikleri halıları uygun fiyatlarla seçme, sipariş verme ve satın alma imkanına sahip oluyorlar. Bir satış noktası kurmanın amacı, müşteri hizmetlerini daha da iyileştirmektir. Satın alınan halılar firma nakliyesi ile cumhuriyetin il ve ilçelerine ulaştırılmaktadır.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, üretim süreciyle tanıştıktan sonra, geniş bir halı listesinin sunulduğu mamul ürünler sergisini ziyaret etti. Sayın Devlet Başkanımız Emomali Rahmon, yerli halıların kalitesini çok takdir etti.

Sergide çeşitli ebatlarda, farklı şekil ve tipte halılar ve modern tasarımlar sergilendi. İşletmede farklı desen ve ebatlarda 150’den fazla halı çeşidi üretildiği kaydedildi. Halılarda ulusal motifler modern sanatla bir arada resmedilmiştir. Bu nedenle, yeni sanayi kuruluşu tarafından üretilen halılar, seviyeleri, kalitesi, şekli, tarzı ve deseni ile Tacik halkının eski halı dokuma geleneğini temsil etmektedir.

Yetkililere göre ülkede yıllık halı talebi 7,5 milyon metrekare.

Duşanbe Halıları LLC yönetimi, işletmenin ikinci fazını Mart 2023’e kadar devreye almak için adımlar attı. Bir sonraki fazın faaliyete geçmesiyle birlikte 500 yeni istihdam yaratılacak ve işletmenin kapasitesi 3 milyona eşit olacak. yılda metrekare halı.

Devlet başkanı, bu devasa sanayi kuruluşunun kurulmasını “2021-2025 Tacikistan Cumhuriyeti’nde halı endüstrisinin geliştirilmesi Programı”nın uygulanması için önemli olarak değerlendirdi.

Halihazırda yerli üretim halıların Özbekistan ve Afganistan’ın da aralarında bulunduğu komşu cumhuriyetlere ihracatı kurulmuştur.

Ülkenin lideri Sayın Emomali Rahmon, Duşanbe’de modern bir halı dokuma fabrikası kuran ve yerel halkı kalıcı istihdama çeken yerli iş adamına şükranlarını dile getirdi ve üretimi güçlendirmek için yetkililere faydalı tavsiye ve tavsiyelerde bulundu. kapasite ve yüksek kaliteli yerli ürünleri yurt dışına ihraç etmektedir.

kaynak:http://www.president.tj/node/29800?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI