Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Filipinler’in yeni atanan Büyükelçisinin ülkemize itimatnamesini aldı

İlham Aliyev, Filipinler’in yeni atanan Büyükelçisinin ülkemize itimatnamesini aldı
REKLAM ALANI
25.11.2021
A+
A-

İlham Aliyev, Filipinler’in yeni atanan Büyükelçisinin ülkemize itimatnamesini aldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün, Filipinler’in Azerbaycan’a yeni atanan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Maria Elena Algabre’nin itimatnamesini kabul etti.

Büyükelçi Maria Elena Algabre, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Roa Duterte ve halkının selamlarını Devlet Başkanı’na iletti. Filipinler Devlet Başkanı’nın ülkelerimiz arasındaki ilişkileri genişletmek istediğini vurguladı.

Büyükelçi, güven mektubunu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e sundu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev büyükelçiyle görüştü.

Devlet Başkanı, selamları için Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Roa Duterte’ye teşekkür etti ve kendisinden Cumhurbaşkanı ve Filipinler halkına selamlarını iletmesini istedi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Filipinler ile ticaret de dahil olmak üzere işbirliğini genişletmekle ilgilendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Filipinler’e Bağlantısızlar Hareketi başkanlığını 2023’e kadar uzattığı ve Azerbaycan’ın örgüt içindeki girişimleri, özellikle aşıların adil dağıtımı girişimi için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Bağlantısızlar Hareketi başkanı olarak pozisyonunun her zaman üye ülkelerin çıkarlarını korumak ve bağları güçlendirmek olduğunu vurguladı. İkili ilişkilere gelince, devlet başkanı siyasi ve ekonomik alanlarda ilişkilerin yoğunlaştırılması gereğini vurguladı.

Filipinler’in Azerbaycan’a yeni atanan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Maria Elena Algabre, öncelikle Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ve Azerbaycan halkının Zafer Bayramı’nı, toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasını ve Ulusal Uyanış Gününü kutladı.

Maria Elena Algabre, büyükelçilikte görev yaptığı süre boyunca Azerbaycan ile Filipinler arasında hem ikili hem de çok taraflı siyasi ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra halklar arası temasları geliştirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağını söyledi.

Səfir Azərbaycan Prezidentinin təşəbbüsü ilə COVID-19-a həsr olunan videokonfrans formatında Zirvə toplantısının, BMT Baş Assambleyasının xüsusi sessiyasının keçirilməsinin və bu günlərdə BMT Baş Assambleyasında COVID-19 və vaksinlərə dair qəbul olunmuş qətnamənin əhəmiyyətinə toxundu. Maria Elena Alqabre, həmçinin Azərbaycanın uğurlu iqtisadi inkişaf modeli haqqında danışaraq, ölkəmizin bu nailiyyətlərinin beynəlxalq  təşkilatların hesabatlarında mütərəqqi nümunə kimi əks olunduğunu qeyd etdi.

Kaynak:https://president.az/articles/54390

REKLAM ALANI