Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ŞEFİK ÖNER `DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

ŞEFİK ÖNER `DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
01.12.2022
A+
A-

AK Parti Gercüş İlçe Başkanı Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Gercüş İlçe Başkanı Şefik Öner, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Birleşmiş Milletler ’in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık, tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş bir gün olarak kutlanmaktadır.

Bu önemli gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur.

Bugün gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında kendilerine çok zor yer bulan ve hayatın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor.

Engelli bireylerin insan vakar ve onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için mevcut yasalar kapsamında çalışmalar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından sürdürülmektedir.

Bu anlamda 3 Aralık engellilerimizin sorunlarına dikkat çekmek toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık yaratmak açısından son derece önemlidir.

Bizler engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellerin farkına varıp hep birlikte engelleri kaldırmaya davet ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI