Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Andrey Turchak, Vologda bölgesi vali vekili’nin dikkatini sosyal tesislerin ek gazlaştırma hızının artırılması ihtiyacına çekti

Andrey Turchak, Vologda bölgesi vali vekili’nin dikkatini sosyal tesislerin ek gazlaştırma hızının artırılması ihtiyacına çekti
REKLAM ALANI
27.05.2024
A+
A-

Andrey Turchak, Vologda bölgesi vali vekili’nin dikkatini sosyal tesislerin ek gazlaştırma hızının artırılması ihtiyacına çekti

2024,

Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri, şu ana kadar programa katılmak için yalnızca üç kurumun başvuruda bulunduğunu belirtti.
Andrey Turchak, bölge genel merkezinde Georgy Filimonov ve Gazprom Mezhregiongaz yönetimiyle birlikte Vologda bölgesindeki okulları, anaokullarını ve sağlık merkezlerini gaza bağlama potansiyelinin daha yüksek olduğunu vurguladı.

“Bölgesel gazlaştırma genel merkezi çerçevesinde bu konuya bir kez daha dönüp başvuruların neden yapılmadığını analiz etmenizi rica ediyorum. Bazılarının belediye yönetiminde, bazılarının da bölgesel düzeyde sosyal tesisleri olduğunu düşünüyorum. Her şeyi analiz etmemiz ve bu tür nesnelerin kayıtlarını derlememiz gerekiyor” dedi Andrei Turchak.

Ona göre Birleşik Rusya, sosyal tesislerin ilave gazlaştırılması sorununun çözümüne dahil olmaya ve bölgeye ve belediyelere gerekli desteği sağlamaya hazır.

“Gazla geçiş yapan sosyal tesis sayısının, bağlantının teknik imkanlarına uygun olması gerekiyor. Ve bu sadece konfor ve ekoloji meselesi değil. Bu, sosyal kurumların gelişmesiyle ilgili diğer sorunları ve sorunları çözmek için kullanılabilecek gözle görülür bir tasarruftur” diye vurguladı Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri.

Georgy Filimonov ise Vologda bölgesinde 14 bin hanenin ilave gazlaştırılmasının planlandığını ekledi.

Arsa sınırlarına kadar 10 binin üzerinde sözleşme tamamlandı, yani %73. Vali vekili, “4,7 bin eve gaz verildi; bu, fiili bağlantı planının %34’ü anlamına geliyor” dedi.

Sosyal gazlaştırma programı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya’nın sahalara ücretsiz gaz dağıtımı hükmünü değiştirdiği bir yasayı imzaladığı 2021 yılından bu yana bölgelerde uygulanıyor . Programa katılım için Devlet Hizmetleri portalı ve MFC şubeleri, Gazprom Mezhregiongaz abone noktaları ve gazlaştırma operatörlerinin web siteleri aracılığıyla başvuruda bulunabilirsiniz.

Devlet başkanı ayrıca bölgelere, gaz ekipmanı satın alma ve iş için çeşitli kategorilerdeki yararlanıcılara en az 100 bin ruble tutarında sübvansiyon sağlama talimatı verdi. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak’ın önerisi üzerine sayıları SVO üyelerini de içeriyordu.

Cumhurbaşkanı adına sosyal gazlaştırma programı sınırsız hale getirilerek sosyal tesislere genişletildi. Ayrıca artık SNT’ye kadar genişleyecek – Vladimir Putin bunu Federal Meclis’e hitaben yaptığı konuşmada söyledi.

Nisan 2024’te Başbakan Mihail Mişustin , sosyal gazlaştırma programını bahçecilik ortaklıklarını da içerecek şekilde genişleten bir kararname imzaladı.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Vologda Bölgesi
#Gazprom
#ön gazlaştırma
#sosyalnesneler
#Filimonov
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-obratil-vnimanie-vrio-gubernatora-vologodskoj-oblasti-na-neobhodimost-narastit-tempy-dogazifikacii-socialnyh-obektov

 

REKLAM ALANI