Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü, Avrupa Mülteci ve Göçmen Sorunları Özel Koordinatörü Regina de Dominitsis ile görüşmesine ilişkin basın bilgisi

Bakan Jeyhun Bayramov’un UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü, Avrupa Mülteci ve Göçmen Sorunları Özel Koordinatörü Regina de Dominitsis ile görüşmesine ilişkin basın bilgisi
REKLAM ALANI
12.01.2024
A+
A-

 

 

 

 

No:003/24, Bakan Jeyhun Bayramov’un UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü, Avrupa Mülteci ve Göçmen Sorunları Özel Koordinatörü Regina de Dominitsis ile görüşmesine ilişkin basın bilgisi

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 11 Ocak 2024 tarihinde Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü, Mülteci ve Göçmen Sorunları Özel Koordinatörü Regina de Dominitsis ile bir araya geldi. Avrupa’da.

 

 

 

Toplantıda Azerbaycan ile UNICEF arasındaki işbirliğinin güncel gündemi ve gelecekteki işbirliği perspektifleri ile mevcut bölgesel duruma ilişkin konular görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, ülkemizin bağımsızlığına kavuşmasının ilk günlerinden bu yana, UNICEF dahil BM’nin çeşitli uzman kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde olduğumuzu ve daha iyi bir ortam yaratılması alanında ilgili devlet kurumlarıyla başarılı bir şekilde birlikte çalıştığımızı söyledi. Ermenistan’ın topraklarımızı işgal etmesi sonucu mülteci durumuna düşen çocuklara ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilere yönelik eğitim ve sağlık olanakları sunan program ve projelerin hayata geçirildiğini kaydetti.

 

 

 

Karşı tarafa, çatışma sonrası dönemde vatandaşlarımızın onurlu bir şekilde evlerine dönüşünü sağlamak amacıyla yürütülen geniş çaplı restorasyon ve imar çalışmalarının yanı sıra mayın tehlikesiyle mücadele konusunda detaylı bilgi verildi.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, özellikle kara mayınları tehdidiyle mücadele alanında UNICEF ile iş birliği çerçevesinde yürütülen eğitim faaliyetlerine değinerek, uluslararası toplumun dikkatini bu tehdide çekmenin önemine değindi.

 

 

 

Regina de Dominitsis, UNICEF’in Azerbaycan’la mevcut başarılı işbirliği deneyimini, özellikle bu yıl Azerbaycan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı’nın 29. oturumunda devam ettirmekle ilgilendiğini ifade ederek, ve 2026 yılında düzenlenecek olan Dünya Kentsel Gelişim Forumu çerçevesinde çocuk hakları alanında çeşitli ortak girişimlerin hayata geçirilebileceğini kaydetti.

 

 

 

Azerbaycan’ın çatışma sonrası dönemde ÜİYOK’lerin evlerine dönmesine yönelik restorasyon ve inşaat çalışmalarının takdire şayan olduğu, UNICEF’in bu yönde süreci desteklemeye hazır olduğu dikkat çekti.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov ise COP29 hazırlık sürecindeki ön planlar hakkında karşı tarafa bilgi verdi.

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular da ele alındı.

 

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no00324

 

 

 

 

REKLAM ALANI