Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis Çayı Viyadüğü ve bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis Çayı Viyadüğü ve bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
22.12.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis Çayı Viyadüğü ve bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi
22.12.2022

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis Çayı Viyadüğü ve bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı bağlantı ile Bitlis Çayı Viyadüğü ve bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi.

Konuşmasında, 900 metre uzunluğundaki Bitlis Çayı Viyadüğü ile 2 bin 100 metre uzunluğundaki bağlantı yollarının şehre, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 1,5 milyar liralık bir yatırımla hayata geçirilen projenin şehre kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Bitlis’in kuzey-güney istikametindeki ulaşımını sağlayan Baykan Yolu’nun 45,5 kilometrelik kısmını bölünmüş yol olarak daha önce tamamladıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptıkları viyadük sayesinde, Bitlis-Baykan arasındaki ulaşımın en sıkıntılı kısımlarından birini daha çözdüklerini ifade etti.

“BU YOLUN BİTMESİ BİTLİS’LE BİRLİKTE TÜM BÖLGEYİ RAHATLATACAKTIR”

“Yolun bu kısmında daha önce kullanılan güzergâh, heyelan sebebiyle güvenli ve kesintisiz ulaşıma imkân vermiyordu” hatırlatmasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İnşallah son 4,5 kilometrelik kısmını da önümüzdeki yıl bitirerek, toplamda 50 kilometrelik bu projeyi, bölgenin ekonomik gelişimine ciddi bir katkı sağlayacak şekilde bütünüyle hizmete sunacağız. Ülkemizin Gürbulak, Kapıköy, Esendere, Habur gibi önemli sınır kapılarına giden önemli bir ana güzergâhı durumundaki bu yolun bitmesi, Bitlis’le birlikte tüm bölgeyi rahatlatacaktır. Anadolu’nun kadim bir yerleşim yeri olan Bitlis, bu bölünmüş yolun sağladığı hızlı ve konforlu ulaşımla, hak ettiği ekonomik ve sosyal gelişme seviyesine bir adım daha yaklaşacaktır.”

“Terörün gölgesini şehrimizin üzerinden uzaklaştırarak nasıl güvenliği ve huzuru tesis ettiysek, bu tür altyapı yatırımlarıyla kalkınma hedeflerinin önündeki engelleri de ortadan kaldırıyoruz” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gündemi gibi, Bitlis’in gündeminin de artık gelişen üretim, artan istihdam, yükselen refah etrafında şekilleneceğini kaydetti.

 

 

 

“MİLLETİMİZ, YAŞADIĞI ACILARI ASLA UNUTMAYACAK, TERÖR YANDAŞLARINA KESİNLİKLE GEÇİT VERMEYECEKTİR”

“Her ne kadar birileri hâlâ sınırlarımızı taciz ederek, terör örgütlerini üzerimize salarak, eski günleri yeniden hortlatma peşinde koşsa da Allah’ın izniyle bu senaryo artık işlemeyecektir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz, yaşadığı onca kayıpları, acıları, sefaleti asla unutmayacak, terör yandaşlarına kesinlikle geçit vermeyecektir. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını, daha büyük atılımların başlangıcı hâline dönüştürmek için Türkiye Yüzyılı’nı başlatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda ülkemizin bugün geldiği seviye istikbalimize umutla bakmamızı temin ediyor. Hizmete açtığımız her yatırımı evlatlarımıza bırakacağımız büyük ve güçlü Türkiye’nin yeni bir tuğlası olarak görüyoruz. Yıllarca suni kavgalar ve çekişmelerle bu ülkenin vaktini ve enerjisini heba edenlere inat eser ve hizmet çıtasını sürekli daha yukarıya taşıyoruz. Ülkemizi kendi sorunlarını çözmüş olarak önce bölgesel liderliğe yükselttik, şimdi de küresel öncülüğe çıkartıyoruz. Dünyada yaşanan her kriz bu vasfımızı daha da güçlendiriyor, daha da derinleştiriyor. Siyasi, diplomatik ve güvenlik başarıları yanında yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüttüğümüz ülkemizi Türkiye Yüzyılı’yla zirveye çıkartmakta kararlıyız.”

Kalkınmanın temel şartı olan ulaştırma yatırımlarının her zaman önceliklerinin başında yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece son 3 ayda hizmete sunulan ulaştırma yatırımlarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Son 3 ayda Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını, Çanakkale Küçükkuyu-Ayvacık yolu, Assos ve Troya tünellerini, Malatya Hekimhan yolunu, Diyarbakır güneybatı çevre yolunu, Togg fabrika yollarını, Gaziantep Gazirayı, Batman Hasankeyf Tüneli’ni, Artvin Yeni Yusufeli yolları ve tünellerini, Konya Eğiste Hadimi viyadüğünü, Ağrı-Tutak-Hamur-Patnos bölünmüş yolunu, Şanlıurfa kuzeybatı çevre yolunu, Samsun Kavak Asarcık yolunu, Mardin’de Midyat şehir geçişi ve Nusaybin yolunu, Mardin’de Kızıltepe köprülü kavşağı ile Derik şehir geçişi ve Kızıltepe yolunu hizmete açtık. Bugün de Bitlis çayı viyadüğü ve bağlantı yollarını bu eser kervanına dâhil ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek aylar boyunca pek çok yatırımı hizmete açmayı sürdüreceklerini belirterek, viyadüğün ve bağlantı yollarının hayırlı olmasını diledi.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/142232/cumhurbaskani-erdogan-bitlis-cayi-viyadugu-ve-baglanti-yollarinin-acilisini-gerceklestirdi

 

 

REKLAM ALANI