Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

GÜROL TÜRKMENTEPE KİMDİR?

GÜROL TÜRKMENTEPE KİMDİR?
REKLAM ALANI
16.12.2023
A+
A-

CHP Foça Belediye Başkan Adayı Gürol Türkmentepe Kimdir?

GÜROL TÜRKMENTEPE;
20 Ağustos 1980 tarihinde Foça Gerenköy’de doğdu.

İlk ve Orta Öğrenimini Gerenköy İlköğretim Okulunda, Lise öğrenimi Foça Cemil Midilli Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yerel Yönetimler bölümünde okumaya devam etmektedir.

İş yaşamına Babası ve kardeşleriyle çiftçilik yaparak başladı.

2005 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Birim Amiri olarak çalışmaya başladı.

15 yıl Büyükşehir Belediyesinde görev aldıktan sonra kendi isteğiyle görevinden ayrılarak 2019 Yılında Plus Effect İç Dış İthalat ve İhracat Limited Şirketi kurdu. Şirketi halen faaliyetini sürdürmektedir.

Bunun yanı sıra Foça Gerenköy de aktif olarak çiftçilik yapmaya devam etmektedir.Tarım alanında (Zeytin, Pamuk, Buğday, Domates, Kavun, Ayçiçeği )gibi ürünler yetiştirmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisine 18 Yaşında üye olup Gençlik Örgütlenmesi ile siyasete başlamıştır. 2019 Yılı Yerel Seçimlerinde Foça Belediye Başkanı Aday Adayı, 2020 Yılı Bornova İlçe Başkanı Adayı olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisinde aktif olarak siyaset yapmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi 7.Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşünde Hak, Hukuk ve Adalet İçin 420 Km yolu 25 Günde kendisiyle yürümüştür.

7.Genel Başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2015 yılında yazılan 15 maddelik bildirinin ilk imzacılarından oldu.

2017 yılında referandum çalışmaları sırasındada Balkan ve Rumeli Göçmenleri çatısı altında Cumhuriyet Halk Partisi adına aktif çalışmalar yapmıştır.

Referandum sürecinde Balkan ve Rumeli Göçmeni vatandaşların yoğun yaşadığı Samsun, Bursa gibi bölgelerde Cumhuriyet Halk Partisi adına paneller ve konferanslar düzenlemiştir.

2006 yılında İzmir Makedon Göçmenleri Derneği Kurucu üyesi olarak Ege Balkan Rumeli Federasyonu’nun kuruluşuna öncülük etmiştir.

2012 yılında Foça Gerenköy Merkezli İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini kurdu. Halen Başkanlığını yürüttüğü derneği hızlı bir şekilde örgütleyerek Aliağa, Bergama ve Menemen olmak üzere 3 ayrı şubeye ulaştırdı.

45 dernek ve 5 Federasyonun bir araya gelmesine öncülük ederek, Ege Balkan Rumeli Platformu’nu oluşturmuş, bu Platformun Genel Sekreterliği görevini halen yürütmektedir.

Türkiye sınırları dahilinde 38 ilde örgütlü bulunan Göçmen Derneklerinin Konfederasyon Yönetiminde aktif görev almıştır.

Gürol Türkmentepe Türkiye ‘de ilk defa uluslararası İşitme Engelliler Halk Dansları Festivali düzenleyen İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği 13 Ülke ve Türkiye’nin 6 şehrinden katılımcıların yer aldığı halk dansları toplulukları ile Foça da 1 hafta süreyle festival gerçekleştirmiş olup, 2024 yılında Festivalin 5.düzenlenecektir.

Diyarbakır da bulunan Balkan ve Rumeli Göçmenlerinin yaşadığı köyleri ziyaret etti, Sur’da terör mağduru ailelere İzmir’den getirdiği 2 tır erzak yardımında bulunmuştur.

Dernek şubelerinin olduğu tüm ilçelerde vatandaşlara cenaze,düğün ve asker eğlencesi vb. törenlerde sandalye ve masa ihtiyaçlarını gidermektedir..
Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığı ile birlikte Kadın İstihdamını sağlamak ve dezavantajlı vatandaşların sosyal hayata katılmalarının sağlanması amacı ile ev hanımları, dezavantajlı gruplar ve gençler için “Mesleki Beceri Geliştirme Atölyesi”nin kurulması için maddi manevi destek verdi.

Her yıl doğu illerinde bir amatör takıma sponsor olarak her türlü malzeme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Tunceli Ovacık İlçesi Spor kulüpleriyle Foça da bulunan spor kulüpleri arasında dostluk turnuvaları düzenlemiştir.

Samsun Valiliği tarafından Atatürk’ün büyük söylevinin yasaklandığı yıl Samsuna giderek 3000 Nutuk dağıttı.

Her yıl okullar açıldığında Foça ve Çevresindeki okullara Yeşeren Kalemler ve Mustafa Kemal ATATÜRK yap-bozları hediye etmektedir.

Soma davasını yakından takip etti. 301 Soma Şehidinin ailesine dava sürecinde desteğini sürdürdü ve davanın takipçisi olarak ailelerin yanında yer almaya devam ediyor.

Kendi imkânlarıyla İzmir genelinde 30.000 üzerinde Nutuk dağıttı.

30 Ekim 2020 yılında İzmir’de meydana gelen depremde, Depremden etkilenen ve evleri yıkılan 65 aileye Türkiye’nin ileri gelen firmalarıyla iş birliği yaparak kıyafet, yiyecek, içecek, temizlik malzemesi ev kiralanması için bir yıl süreyle maddi manevi destek olmuştur.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli 11 ilimizin etkilendiği depremde depremzede vatandaşlarımız için 3000 battaniye, 1200 elektrikli ısıtıcı, 500 paket bebek bezi, 500 adet çadır, kuru erzak ve temizlik malzemesi yardımlarında bulunmuştur.

Foça Gencelli Mahallesinde meydana gelen Akaryakıt sızıntısı ile ilgili alanda sürekli çevre Mühendisi dostlarıyla çalışmalar yapıp Foça halkının zarar görmemesi için gerekli temizlik çalışmalarının yapılmasını sağladı. Konuyu yargıya taşıyarak gönüllü avukatlarla birlikte 22 gemiden numune alınmasını sağlayarak sonuçlarının dava dosyasına eklenmesini sağlamıştır. Çalışmalar ve dava süreci devam etmektedir.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürünün talebiyle Bedia Midilli İlkokulunun boya, badana ve temizlik çalışmalarını sağlamıştır..

Sosyal Demokrasi Vakfı’nda 9 Dönem Yerel Yönetimler Okulu, Sosyal Demokrasi Okulu ve Yerel Yönetimler Sempozyumuna katılarak Sertifikalarını almıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisi’nde yerel yönetimler eğitimine halen devam etmektedir.

Gürol Türkmentepe kendisi gibi aktif siyaset yapan İletişim Uzmanı Süreyya Benal Türkmentepe ile evli olup, Derin ve Deniz Devrim adında bir kız bir erkek çocuğu babasıdır.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI