Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hitit Bilgisayar Hizmetleri dünyanın beşinci havacılık bilişim teknolojileri firmasıdır

Hitit Bilgisayar Hizmetleri dünyanın beşinci havacılık bilişim teknolojileri firmasıdır
REKLAM ALANI
29.11.2021
A+
A-

Vizyoner düşüncede birleşen Türk beyinlerinin geliştirdiği dünyanın önde gelen havacılık teknoloji şirketlerinden Hitit, halka arz için SPK’ya başvurdu*

5 kıtada 38 ülkeden 48 uluslararası havayolu firmasının operasyon ve teknoloji yazılım süreçlerini yöneten Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

BASIN BÜLTENİ –26.11.2021

Türkiye’nin havacılık teknoloji yazılımında en büyük ihracatçısı olan Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş., (Hitit) halka arz için ÜNLÜ & Co danışmanlığında resmi adımı atarak Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu.

Pandemi döneminde de büyümesini sürdürerek havacılık teknolojileri yazılımlarının dünyadaki önde gelen şirketlerinden olan Hitit, 1994 yılından bu yana havayolu taşımacılığının seyahat sektörü ile kesiştiği alanlarda teknolojik çözümleri sunuyor. Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörüne Crane markası ile yeni nesil havayolu ve seyahat çözümleri sağlıyor. Yazılım teknolojisiyle dünyada 5 kıtadan 38 ülkeden 48 uluslararası havayolu firmasının operasyon ve teknoloji yazılım süreçlerini yürüten Hitit’in Crane yazılımları 290 havalimanında ve 4000’e yakın seyahat acentesinde kullanılıyor.

 

Hitit Kurucu Ortaklarından ve Yönetim Kurulu Başkanı /Genel Müdürü Nur Gökman “Bundan 27 yıl önce sektörün ihtiyaçlarından yola çıkan iki öncü kadın mühendis olarak kurduğumuz Hitit, bugün havacılık deneyimli yaratıcı beyinleri ve parlak Türk mühendislerinin ürettiği teknoloji yazılım firması olarak geliştirdiği yenilikçi çözümlerle dünya devleri ile rekabet ediyor.“ dedi.

 

Sektörde pek çok ilke imza atan Hitit, yoluna başladığı ilk ürünü olan sadakat programını dünyanın en çok tercih edilen çözümü konumuna getirdikten sonra havacılık ve seyahat teknolojilerinin bütün alanlarında yazılım çözümleri üretmeye odaklandı. Uluslararası havayollarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen çözümleri üreterek, sektöründe küresel piyasalarda tek noktadan tüm hizmetleri verilebilen bir konseptin öncü firmalarından biri haline geldi. Bu başarı ivmesini, pandemi döneminde de sürdüren Hitit, bu dönemde müşteri sayısını yüzde 38, faaliyet gösterdiği ülke sayısını yüzde 43 arttırdı. Şirket aynı zamanda, kargonun tüm süreçlerine bütünlüklü bir çözüm sunan kargo yazılımıyla da sektöre, hizmet ihracatında değer kattı.

Hitit Genel Müdürü Nur Gökman, “Son 15 yıldır erişilebilirliğin zirvede olduğu ve inovatif teknolojilerin havacılık ve seyahat işletmeleri için yeni fırsatlar sunduğu heyecan verici bir dönemin içinden geçiyoruz. Biz, her yıl büyüyerek, uluslararası havayolu taşımacılığı gibi çok komplike ve yüksek regülasyonlara sahip bu alanda azimli Türk mühendis ve uzmanlarının parlak beynini ve fikirlerini dünyaya taşıdık. Amacımız, yeni yatırımlarla havacılık sektörüne ilave yenilikler getirerek, yeni pazarlarda yatırımcılarımızı da yanımıza alarak daha da büyümek” dedi.

Hitit Ödülleri

ATW World Airline Awards 2010 – Teknoloji Dalında En İyi Reklam Gümüş Ödülü
TİM İhracatın Yıldızları Yarışması 2012- Türkiye Hizmet İhracatı Üçüncüsü
Microsoft Türkiye KAGİDER Teknolojinin Kadın Liderleri 2016 – Juri Özel Ödülü
ACQ5 Global Awards 2017 -Türkiye – En Niş Teknoloji Firması
ACQ5 Global Awards 2017 – Gamechanger of The Year (Nur Gökman)
Al Global Media – Industry Insight Magazine Sivil Havacılık, Uzay Araştırmaları ve Savunma Ödülleri 2017 – Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım Firması
Al Global Media – Industry Insight Magazine Sivil Havacılık, Uzay Araştırmaları ve Savunma Ödülleri 2017 – En İyi Havayolu Raporlama Sistemi (Crane BPI)
International Transport News Ödülleri 2018 – Avrupa’nın Lider PSS Sağlayıcısı
International Transport News Ödülleri 2018 – En İyi Online Rezervasyon Sistemi (Crane IBE)
Corporate Vision Magazine Kurumsal Mükellik Ödülleri 2018 – Teknoloji Alanında En Etkili Kadın CEO (Nur Gökman)
KMH Media Group Global 100 Ödülleri 2019 – Avrupa’nın Öncü YoHizmet Sistem Sağlayıcısı Ödülü
Deloitte Technology Fast 50 Turkey 2018/2019/2020 – Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 50 Teknoloji Şirketi
İTÜ ARI Teknokent BEETECH 2020 Teknoloji Ödülleri 2020 – Büyük Ölçekli Firma Kategorisi’nde AR-GE İhracat Birincisi Ödülü
Bilişim 500 Ödülleri – BT Haber 2018/ 2019/2020 – Yılın Turizm Sektörü Yazılım Birincisi Ödülü
Bluesky Awards Havacılık Ödülleri 2021 – Yılın Havacılık Yazılım (Bilişim) Kuruluşu Ödülü
Bluesky Awards Havacılık Ödülleri 2021 – Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu Ödülü
www.hitit.com

*Halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) 25.11.2021’de başvurulmuştur. Taslak İzahname halihazırda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından incelenmektedir ve henüz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmamıştır. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayını müteakip kesinleşen İzahname ayrıca ilan edilecektir. Halka arz kapsamında herhangi bir yatırım kararı Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayını müteakip verilmeli ve yatırımcılar bu kararlarını nihai İzahname’de yaptıkları incelemelere dayandırmalıdır

 

 

Hitit Bilgisayar Hizmetleri Hakkında

 

1994 yılında kurulan Hitit Bilgisayar Hizmetleri dünyanın beşinci havacılık bilişim teknolojileri firmasıdır. Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretmektedir.

 

Sektördeki firmaların rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de vermektedir.

 

Türk mühendislerinin elinden çıkan %100 yerli havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan teknolojiyi üreten Hitit, her yıl düzenli olarak Deloitte Teknoloji Fast 50 listesine girmekte olup, ayrıca Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması” gibi birçok ödüle layık görülmüştür.

 

Ayrıntılı bilgi için:

REKLAM ALANI