Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı ile görüştü

İlham Aliyev, BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı ile görüştü
REKLAM ALANI
20.02.2024
A+
A-

 

İlham Aliyev, BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı ile görüştü

2024,

 

 

İlham Aliyev, BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı ile görüştü

 

 

 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı Sultan Ahmed Al-Jaber, 17 Şubat’ta Münih’te Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

 

 

 

Sultan Ahmed El Cabir, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın selamlarını ve en iyi dileklerini ileterek, İlham Aliyev’i, Azerbaycan devletini ve halkını zafer vesilesiyle en içten tebriklerini iletti. başkanlık seçimleri.

 

 

 

Devletimizin başkanı, tebrikler ve güzel sözlerden dolayı şükranlarını sunarak, selamlarını BAE Cumhurbaşkanı’na iletmesini istedi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile son telefon görüşmesini ve Azerbaycan ziyaretini memnuniyetle hatırladı. Bunun tarihi bir ziyaret olduğunu ifade etti. Böylece BAE Cumhurbaşkanı ilk kez Azerbaycan’a resmi bir ziyarette bulundu.

 

 

 

Azerbaycan’ı COP29’un ülkemizde düzenlenmesinden dolayı tebrik eden bakan, BAE’nin COP heyetinin şu anda Cumhurbaşkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın talimatları doğrultusunda Azerbaycan heyetiyle yakın işbirliği içinde çalıştığına dikkat çekti. COP29’un COP tarihindeki en başarılı oturumlardan biri olacağına olan güvenini dile getirdi.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, COP çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin ülkemize desteğinin ve tecrübe alışverişinin çok önemli olduğunu belirtti. Devlet başkanı, BAE, Azerbaycan ve Brezilya arasında COP çerçevesinde oluşturulan Üçlü mekanizmanın çok başarılı bir adım olduğuna dikkat çekti.

 

 

 

 

Toplantıda Azerbaycan ile BAE arasında ülkemizde yenilenebilir enerji alanı da dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki işbirliği özellikle vurgulandı. “Masdar” şirketinin Azerbaycan’daki başarılı faaliyeti ve ülkemizin petrol dışı sanayisine yaptığı yatırımlar memnuniyetle not edildi, bu alanda işbirliğinin genişletilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/64246

 

 

 

 

REKLAM ALANI