Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, IĞDIR’IN KURTULUŞU İLE İLGİLİ MESAJ YAYIMLADI

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, IĞDIR’IN KURTULUŞU İLE İLGİLİ MESAJ YAYIMLADI
REKLAM ALANI
14.11.2021
A+
A-

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, IĞDIR’IN KURTULUŞU İLE İLGİLİ MESAJ YAYIMLADI

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bu günde bizler, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumalı ve bu şuurla Iğdır’ımıza sahip çıkarak, hak ettiği konuma ulaştırmalıyız diyen Karadağ mesajında şunları iletti : “Bugün, adını Iğdır Beyi’nden alan, üç ülkeye sınırı olan ve ülkemizin jeopolitik konumu açısından çok büyük önemi bulunan Serhat şehrimiz Iğdır’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. 14 Kasım 1920 Türk’ün bağımsızlığından asla vaz geçmeyeceğini tüm dünyaya kahramanca haykırdığı bir gündür. Milletimizin bağımsızlığına olan büyük tutkusu, vatanımızın her köşesinde olduğu gibi 101 yıl önce Iğdır ilimizde de kendisini göstermiş ve halkımızın milli bilinç duygusu kendisini göstermiştir.
Iğdır halkı, emperyalist güçlere karşı verdiği mücadelede birlik ve beraberlik ruhunu her zaman ön planda tutmuş, kısıtlı imkanlar içerisinde omuz omuza vererek düşmanla savaşmış ve karşı konulmaz cesaretiyle kentimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Iğdır halkının çabası, Türk halkının Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesinin önemli bir ayağı olmuştur. Iğdır üzerinde oynanan oyunların bugün de hız kazanarak devam ettiği görülmektedir. Bu oyuna alet olanlar, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içerisinde olanlar bilmelidirler ki, Iğdır’da 101 yıl önce ortaya konan bağımsızlık iradesi ve gelenek, Iğdır’ımızda sağlanmış olan birlik ve beraberlik ruhuyla binlerce yıl daha devam edecektir.

101 yıldır ülkemizin güneşi ilk selamlayan kenti Iğdır’ın ve Türk halkının çaresiz günlerinde, ülkemize bir güneş gibi doğan, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir’i, vatanı uğruna Iğdır’da ilk şehit düşen askerlerden Mehmet Çavuş’u ve onun silah arkadaşları olan isimsiz kahramanlarımızı saygı ve minnetle anar, bu vesileyle Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını tüm içtenliğimle kutlarım.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI